Predavači 2019

 • Ben Renshaw

  Ben Renshaw, vodeći je leadership stručnjak, govornik, trener i konzultant te autor osam iznimno popularnih knjiga. Inovativan rad s renomiranim svjetskim kompanijama kao što su BT, Heathrow, Heinz, IHG, Sainsbury’s, Coca-Cola i Unilever donijelo mu je svjetsko priznanje. Putujući svijetom inspirira lidere u organizacijama diljem sektora obrazovanja, vlade ili zdravstva. Ben s vodećim organizacijama gradi svrhovito partnerstvo te im pomaže u razvoju njihovih vlastitih liderskih sposobnosti, kreiranju visokoproduktivnih timova i transformaciji organizacijske kulture. Vjeruje da je otkrivanje i vođenje sa svrhom jedna od najboljih prilika u životu. Kao govornik i trener, Ben inspirira na pomicanje granica dalje od onog što mislimo da je moguće. Kao konzultant poznat je po tome da kroz duboko razumijevanje situacije predlaže nova i konkretno primjenjiva rješenja, a kroz svoje knjige nastoji spojiti široki spektar znanja s praktičnim primjerima. ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU Lead with purpose - Purpose is where your talent and passion meet Kako preuzeti ulogu prisutnog i aktivnog lidera, koji je u stanju kreirati i dosljedno pratiti put kojim želi ići? Ben će kroz vrlo praktične korake objasniti kako:
  • otkriti snagu i smisao vlastite uloge lidera
  • usmjeriti svoje misli u pravcu liderstva sa svrhom
  • primijeniti svoju svrhu u svakodnevnom radu, životu i međuljudskim odnosima
  Saznajte više - 'Svrhovito vodstvo nastaje na točki susreta talenta i strasti'
 • Dagmar Suissa

  Dagmar je facilitator, coach, trenerica i predavačica na Karlovom Sveučilištu u Pragu. Proučavala je kliničku i transpersonalnu psihologiju u Parizu i Londonu te provela više od 15 godina na različitim vodećim pozicijama u HR-u i u različitim industrijama kao što su Anheuser-Busch InBev, mBank, Marks&Spencer i Alma Media. Tijekom ovih godina posebno je uživala radeći na projektima transformacije HR-a na područjima organizacijske kulture, razvoja talenata i vodstva organizacije. Zalaže se za inovativan pristup HR-u i vodstvu općenito prilagođavajući ga potrebama današnjeg VUCA svijeta. Trenutno je posvećena radu s organizacijama na razvoju HR profesionalaca i lidera kompanija. Dagmarin pristup HR-u se najbolje može opisati kao eklektičan i zaigran. Uživa u pomicanju granica ljudskih resursa izvan tradicionalnog dosega, proučavajući teme poput uloge igre, sreće i spiritualnosti na radnom mjestu i biznisu općenito. ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU Seven stages of power  Kao pojedinci i organizacije, više smo nego što mislimo. Putujući kroz različite faze osobne i organizacijske moći, svi tražimo i dobivamo snagu iz vanjskih izvora. Tek kada otkrijemo i osnažimo vlastitu unutarnju moć, možemo dosegnuti nove razine kreativnosti, angažiranosti i sveukupne učinkovitosti. Dagmar će vas provesti kroz sedam faza moći i pokazati vam kako se kroz proces rastuće snage možete razvijati kao pojedinci i transformirati kompaniju u novom smjeru. Imat ćete priliku prepoznati u kojoj se fazi trenutno nalazite, i što vam treba da dođete do nove razine.
 • Krysia Sommers

  Krysia je bivša nagrađivana novinarka koja je proteklih 10 godina provela u Bayeru – globalnoj tvrtki za životne znanosti, radeći na ključnim strateškim funkcijama: razvoju leadershipa, upravljanju promjenama i angažiranosti zaposlenika. Trenutno radi na poziciji Head of Innovation Engagement u Bayeru, gdje joj je ključna uloga angažirati i aktivirati 100.000 ljudi diljem Bayera kako bi iskoristili postojeće alate i mogućnosti koje zaposlenicima omogućuju stvaranje i inoviranje u svakodnevnom radu. Prije nego se pridružila Bayeru, Krysia je radila kao novinarka pokrivajući teme prirodnih znanosti s naglaskom na kemiju za tiskovnu agenciju Thomson Reuters u Frankfurtu, kao njemačka dopisnica za The Guardian, urednica rubrike zdravsto u Birmingham Evening Mail-u u Velikoj Britaniji tijekom kojeg je dobila prvo priznanje za mladu reporterku godine za istraživačko novinarstvo u području medicinskog novinarstva. Krysia ima diplomu iz područja tiskanog novinarstva, Joint Honours Bachelor francuskog i glazbe Royal Holloways Sveučilišta u Londonu koji je uključivao godinu studija na Sveučilištu Sorbonne u Parizu. ‚U prošlom‘ životu, Krysia je svirala violinu u orkestrima i kvartetima, a danas slobodno vrijeme provodi uživajući u kvalitetnom vremenu sa svojom obitelji. ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU A transformative journey to fuel innovation with entreprenuership at global life sciences company Bayer
  • Osnaživanje zaposlenika s novim alatima, platformama i programima koji vode novim poslovnim modelima
  • Ohrabrivanje entuzijasta rukovođenjem koje ima tri smjernice: sanjajte velike snove, započnite malim koracima i nemojte dopustiti da vas neuspjeh obeshrabri
  • Ugrađivanje inovacija kroz suradničke mreže i ekosustave usmjerene na zajedničko stvaranje i treniranje
 • Christoph Fellinger

  Prije nego se pridružio ljudskim resursima tvrtke Beiersdorf, Christoph je svoju karijeru započeo u korporativnim komunikacijama u glazbenoj industriji. Njegova stručnost leži u području privlačenja talenata, radeći na različitim ulogama u svrhu employer brandinga, recruitment marketinga, regrutiranja i upravljanja odnosima s talentima, kako na lokalnoj tako i na međunarodnoj razini. Njegova 'najnovija' ljubav u profesionalnom životu uključuje praćenje dijagnostičkih trendova i tehnologije u području upravljanja ljudskim resursima. ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU How Generations Y&Z will influence the future of organizations - and what is driving them?  Što donose nove generacije? Generacija Y i njihovi nasljednici Generacije Z već čine značajan udio radne snage. U kompanije unose nove vrijednosti i stavove, preispituju tradicionalna pravila i žele raditi i razvijati se na potpuno drugačiji način. Kako će to utjecati na organizacije, strukturu, vodstvo, HR sustave i instrumente? Christoph će vas provesti kroz zanimljive motivatore mlađih generacija, usredotočujući se na njihove najvažnije učinke te pokazati primjere kako su se tvrtke već prilagodile promjenama koje dolaze.
 • Alan Žepec

  Alan je vlasnik i CEO kompanije LQ. Sa svojim timom radi u organizacijama širom regije na internoj transformaciji, i to kroz razvoj poslovnih vještina, promjeni organizacijske kulture i implementaciji novog poslovnog modela. U tome njegov tim koristi klasične, digitalne i druge metodološki inovativne metode učenja i razvoja. Ima veliko iskustvo u izgradnji kompanija obzirom da je još od 1991 godine i sam uspješan poduzetnik. Osim toga, zadnjih je deset godina predavač na Academy of executive coaching iz Londona. Živi sretan život sa svojom suprugom i četvero divne djece. ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU  Inovativni modeli u korporativnom učenju S novim tehnologijama stižu i nove generacije, s novim generacijama stižu i novi mentalni modeli, a s novim mentalnim modelima stari pristupi učenju i razvoju odraslih više ne funkcioniraju. Klasična „power point“ predavanja ili radionice jednakog ritma i obrasca više ne proizvode rezultat. Stvaraju se potpuno novi trendovi u korporativnom učenju koji uključuju digitalne alate, umjetnu inteligenciju, različite „gaming“ metodologije, ko-kreaciju, „blended“ programe, sistemski coaching itd. Istraživanja govore da u današnjem svijetu zaposlenika najviše nedostaju „soft“ vještine, a ovo predavanje otkrit će koje su to vještine i koji su to novi trendovi u korporativnom učenju budućnosti.
 • Maša Tonković Grabovac

  Doc. dr. sc. Maša Tonković Grabovac na Sveučilištu u Zagrebu nositeljica je nekoliko kolegija iz psihologije rada i organizacijske psihologije na Hrvatskim studijima, a na specijalističkom interdisciplinarnom studiju Ekonomskog i Filozofskog fakulteta “Upravljanje ljudskim potencijalima” izvodi kolegij Razvoj ljudskih potencijala. Maša predaje i na visokim školama Edward Bernays i Algebra, na kolegijima iz područja primijenjene psihologije i upravljanja ljudskim potencijalima. Doktorirala je na temi lažiranja na upitnicima ličnosti u selekciji, a u svom se aktualnom znanstvenom radu bavi predviđanjem različitih poželjnih i nepoželjnih organizacijskih ponašanja te očuvanjem dobrobiti zaposlenika. Gaji posebnu strast za razvojem novih psihologijskih testova, pri čemu je najviše ponosna na Hrvatski test integriteta. Za aktivnosti popularizacije znanosti nagrađena je Državnom nagradom za znanost, a spoznaje iz psihologije rada rado primjenjuje i u praksi upravljanja ljudskim potencijalima. Svoje slobodno vrijeme, koje jako vrednuje, Maša provodi skačući po blatnim lokvicama sa svojom obitelji. ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU Od spajalice do milijuna - nepoželjna organizacijska ponašanja Kad govorimo o nepoželjnim organizacijskim ponašanjima, mislimo na sva namjerna ponašanja koja krše važne organizacijske norme i predstavljaju prijetnju dobrobiti organizacije i/ili njezinim članovima. U predavanju će vam Maša približiti znanstvene spoznaje o tome koja sva nepoželjna ponašanja možete očekivati u organizaciji te što može prethoditi njihovoj pojavi. Saznat ćete kako se ona mogu mjeriti te koliko su pojedina nepoželjna organizacijska ponašanja prisutna u hrvatskom kontekstu. Predavanje će završiti raspravom o preveniranju i suočavanju s takvim ponašanjima u praksi upravljanja ljudskim potencijalima.
 • Rohit Joshi

  Rohit je Group Head of Talent Acquisition (osim zapošljavanja izvršnih direktora) za Coca-Cola Hellenic. Svoju karijeru započeo je u tvrtki Infosys, a tijekom proteklih 13 godina živio i radio diljem Azije (Indija, Japan, Filipini) te Europi (Velika Britanija, Nizozemska).

  Tijekom ovih godina radio je na različitim pozicijama i u različitim industrijama (zdravstvo, tehnologija, FMCG) od regrutiranja do vođenja regionalnih Talent Acquistion timova. Rohit vjerujte da budućnost TA leži u mrežama talenata, prilagođenim iskustvima kandidata i dubokoj analizi.

  ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU Setting up your Talent Acquisition Team for Success Najbolji Talent Acquisition timovi strateški pristupaju provođenju svih elementa selekcijskog procesa – privlačenje, traženje, zapošljavanje. Ključni element koji razlikuje kompanije su upravo talenti, a od izrazite važnosti postaje visoko ulaganje u njih kako bi ih zadržali te utjecali na budućnost i razvoj kompanije. U svom predavanju Rohit će podijeliti svoja iskustva i praktične primjere kako Talent Acquisition Team pripremiti za uspjeh.
 • Prof. Dr. Kai Reinhardt

  Prof. Dr. Kai Reinhardt, predsjednik je poslovne administracije, organizacijskog razvoja i ljudskih resursa na Sveučilištu za ekonomiju i poslovnu administraciju u Berlinu. Međunarodni je stručnjak i glavni govornik o istraživanju liderstva i strategije, uključujući upravljanje kompetencijama i razvoj digitalnog dizajna. U svom radu fokusirao se na mogućnostima da tvrtke digitaliziraju svoje poslovne strategije, ljude i kulturu. Prije toga, proveo je 15 godina na različitim pozicijama u tehnološkoj industriji, uključujući izgradnju europskog poslovanja eBaya i Vodafonea. Kasnije u karijeri je vodio digitalnu i tržišnu strategiju u različitim globalnim tehnološkim tvrtkama. U svojim predavanjima daje zanimljiv uvid u budućnost organizacija u VUCA svijetu s utjecajem društvenih mreža i umjetne inteligencije. Kao savjetnik pomaže međunarodnim rukovoditeljima u razvoju strateških vještina koje su važne za agilnost i digitalnu zrelost. ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU Budućnost rada: Kako će tehnologija umjetne inteligencije promijeniti korporativno upravljanje ljudskim potencijalima Prof. dr. Kai Reinhardt će kroz svoje predavanje pružiti ključne uvide u najnovija istraživanja i scenarije kako će umjetna inteligencija promijeniti ljudske resurse u budućnosti te kako se HR menadžeri mogu pripremiti za promjene koje stižu. Također, na primjerima istraživanja detaljnije će proći kroz utjecaj AI na uloge, talente i kompetencije u organizacijama. Pružit će i najbolje prakse i smjernice kako kreirati organizaciju u korak s AI uključujući razvoj vodstva, razvoj i iskustva zaposlenika, upravljanje talentima i organizacijske strukture.
 • Ivana Conjar

  Ivana Conjar, MBA, voditeljica je poslovnog razvoja e-Leadership MBA studijskih programa na Visokom Učilištu ALGEBRA. Ivana je karijeru u poslovnom obrazovanju započela 2006. godine kao voditeljica selekcije i upisa MBA programa pri Cotrugli Business School. Kroz selekcijske intervjue i procjene MBA kandidata upoznala je glavne motivatore osobnog i profesionalnog razvoja lidera i pokretača promjena u organizacijama. e-Leadership MBA program koristi kao platformu za rad s pametnim, inovativnim i proaktivnim poslovnim ljudima, a svoja znanja i vještine dodatno usavršava na postdiplomskom studiju poslovne psihologije. U sklopu HR Days konferencije, Ivana će moderirati zanimljivu radionica koja će omogućiti sudionicima povezivanje, druženje i razvijanje novih vještina. ŠTO VAS OČEKUJE NA RADIONICI Budućnost i edukacija talenata u eri digitalne ekonomije U galopirajućoj eri digitalne ekonomije jedan od najvećih izazova predstavlja otkrivanje i razvoj talenta. Kako na vrijeme otkriti vještine koje će biti na vrhu liste poželjnih u sve rastućoj krizi talenata, te kako će se one stvarati i oblikovati za sve kompetitivnije tržište rada predstavlja izazove. Radionica će sudionike voditi prema inovativnim rješenjima, a najbolja rješenja bit će nagrađena. Saznajte više i prijavite se za sudjelovanje: PRIJAVA   
 • Ernest Vlačić

  dr. sc. Ernest Vlačić, MBA, veleučilišni profesor, voditelj e-Leadership MBA studijskih programa na Visokom Učilištu ALGEBRA. Svoj je karijerni put započeo kao razvojni inženjer u Prvomajskoj nakon čega kao menadžer radi u korporaciji Danieli SpA s kojom osniva i vodi Danieli SYSTEC. Karijeru nastavlja u Brodarskom Institutu u okviru nacionalnog znanstvenog STP projekta s kojim i suosniva spin-out razvojno-istraživačku organizaciju NOVAMINA Centar Inovativnih Tehnologija koju i danas vodi. Usporedno upravlja međunarodnim multidisciplinarnim industrijskim projektima i portfeljima projekata tehnološkog inoviranja. Njegov je znanstveno-istraživački i nastavni rad fokusiran na područja strategijskog i inovacijskog menadžmenta, te inovacijskih i industrijskih politika na čemu je i doktorirao pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. U sklopu HR Days konferencije moderirat će zanimljivu radionicu. ŠTO VAS OČEKUJE NA RADIONICI Budućnost i edukacija talenata u eri digitalne ekonomije U galopirajućoj eri digitalne ekonomije jedan od najvećih izazova predstavlja otkrivanje i razvoj talenta. Kako na vrijeme otkriti vještine koje će biti na vrhu liste poželjnih u sve rastućoj krizi talenata, te kako će se one stvarati i oblikovati za sve kompetitivnije tržište rada predstavlja izazove. Radionica će sudionike voditi prema inovativnim rješenjima, a najbolja rješenja bit će nagrađena. Saznajte više i prijavite se za sudjelovanje: PRIJAVA 
 • Mario Vojvoda

  Mario je IT manager sa više od 20 godina iskustva u telekomunikacijama i ICT industriji na poslovima razvoja novih tehnologija i primjeni u poslovanju globalnih organizacija. Trenutno surađuje sa nekoliko startupa na nizu projekata baziranih na blockchain tehnologiji u javnom i privatnom sektoru od kojih je jedna i Tolar HashNET. Svojim iskustvom može pomoći poslovanju prepoznati potrebe za novim tehnologijama i pomoći na putu prema potpunoj digitalnoj transformaciji. ŠTO VAS OČEKUJE NA PREDAVANJU Blockchain u HR-u: od želje do stvarnosti Mario Vojvoda uvest će vas u svijet blockchain tehnologije - u primjenu i mogućnost implementacije u poslovnom okruženju.