Predavači 2018

 • Jamil Qureshi

  Jamil Qureshi

  Jamil Qureshi je jedan od trenutno najpoznatijih motivacijskih govornika i jedan od vodećih stručnjaka u psihologiji radnog učinka. Kao suosnivač nekoliko agencija za upravljanje promjenama, Jamil je imao priliku raditi s nekim od najtalentiranijih sportaša i najuspješnijim organizacijama. Uspješno je surađivao s nekoliko klubova engleske Premier Lige te vozača Formule 1. U korporativnom svijetu, radio je sa svim razinama menadžmenta u različitim industrijama. Razvio je i implementirao leadership programe za Coca-Colu, Hewlett Packard, Emirates Airlines, Serco, O2 i Cisco Systems. Pogledajte video: 'Suočavanje s promjenama'.

 • Terence Tse

  Terence Tse

  Terence Tse, profesor je financija na COTRUGLI Business school i professor na ESCP Europe u Londonu. Radio je u Ernst & Youngu, s fokusom na savjetovanje u sektoru financijskih usluga u Velikoj Britaniji. Svoju karijeru je započeo kao merger and acquisitions analitičar u tvrtki Schroders u Montrealu i New Yorku. Tijekom svoje karijere bio je konzultant za različite kompanije, uključujući start up biotehnološkog Sveučilišta u Cambridgeu te veliki korporacijama kao što su Laing O’ Rouke, Shell, F&C Asset Management, Alitalia I Alliance Boots. Diplomirao je na pravnom fakultetu Sveučilišta Cambridge u Velikoj Britaniji. Također je magistrirao korporativnu strategiju i upravljanje na Sveučilištu u Nottinghamu u Velikoj Britaniji te ekonomiju na Sveučilištu Saarlandes u Njemačkoj. Terence je objavio niz članaka u području upravljanja korporativnim financijama i menadžmentu na Engleskom, Kineskom i talijanskom.   Također je co-autor knjige: “Understanding How the Future Unfolds: Using Drive to Harness the Power of Today's Megatrends.”

 • Andy Longley

  Andy Longley

  Andy je organizacijski psiholog s iskustvom u upravljanju talentima, regrutiranju talenata i organizacijskom razvoju na tri kontinenta. Radio je u raznim industrijama poput obrane, telekomunikacija, tehnologije i zrakoplovstva. Trenutno radi u adidasu, a posjeduje značajno iskustvo rada u globalnim organizacijama kao što su IBM, Emirates Airline i adidas, kao i sa Obrambenim snagama Novog Zelanda i Ujedinjenim narodima. Ovaj raspon iskustva omogućio mu je širok uvid u prepoznavanje, odabir i razvoj talenata i vodstva u složenim okruženjima. Kroz Andyjevo predavanje, sudionici će dobiti jasan uvid u primjenu sportskih tehnika coachinga u korporativno i poslovno okruženje kako bi se razvila i održavala kultura uspjeha.

 • Bruce Greenhalgh

  Bruce Greenhalgh

  Bruce Greenhalgh trenutno radi kao Global Health and Wellbeing Clinical Lead u British Telecomu, vodećem pružatelju telekomunikacijskih usluga u Velikoj Britaniji. Prije toga radio je u konzultantskoj tvrtki Accenture kao voditelj odjela Employee Assistance. Bruce posjeduje MA u savjetovanju i psihoterapiji, akreditirani je terapeut Britanske udruge za savjetovanje i psihoterapiju, a član je i britanskog Instituta za kadrovske poslove i razvoj. Bruce je razvio i implementirao globalne programe vezane uz dobrobit i zdravlje zaposlenika na svim razinama unutar multinacionalnih kompanija, uključujući Accenture, BT, HSBC, Microsoft i O2. Navedene programe predstavio je na konferencijama diljem Europe i SAD-a. Također, iznimno je zainteresiran za Mindfulness, certificirani je Mindfulness trener te ga je integrirao u wellness programe u organizacijama i treninge za menadžment.

 • Karin Volo

  Karin Volo

  Karin Volo je stručnjakinja za angažiranost zaposlenika, osobni i organizacijski razvoj, te autorica bestsellera Engage! Posjeduje više od 15 godina iskustva u radu s internacionalnim Fortune 500 tvrtkama na dva kontinenta, te je kroz svoje iskustvo stekla dubinski uvid u procese transformacije organizacijske kulture, upravljanja radnim učinkom i razvoja organizacija. Glavna područja Karininog interesa obuhvaćaju razvoj organizacijske kulture, angažiranost zaposlenika, treninge leadershipa, mentorstvo, te predavanja i pisanje. Karin posjeduje certifikat za primjenu C-IQ™ metodologije. Svojom glavnom misijom smatra dovođenje radosti na radna mjesta. Saznajte više o Karin na službenoj web stranici: Joy. Inspiration. Evolution. Pročitajte i što nam je rekla u intervjuu.

 • Antonio Matković

  Antonio Matković

  Antonio razvija i vodi zadnjih 10 godina poslovanje s javnim sektorom u SELECTIO te je jedan od osnivača Instituta za razvoj tržišta rada. Ima bogato iskustvo razvoju programa i projekata usmjerenih na razvoj tržišta rada, sustava obrazovanja i socijalne politike u Hrvatskoj, s preko 20 projekata u suradnji s privatnim, javnim i civilnim sektorom. Tijekom predavanja će predstaviti prilike za razvoj inovativnih praksi za privlačenje i razvoj budućih kadrova, koristeći fondove EU, te dati primjere niza projekata koji uskoro počinju s provedbom u kojima SELECTIO i Institut za razvoj tržišta rada imaju ključnu ulogu. Takvi projekti omogućavaju usluge za podršku HR funkciji za planiranje zapošljavanja, odabir potencijalnih zaposlenika i njihovo dodatno educiranje, brendiranje poslodavca u javnosti, potvrđivanje društvene odgovornosti poslodavaca te dodatne mogućnosti za usavršavanje za same poslodavce, sve financirano iz pojedinih projekata.

 • Maja Parmač Kovačić

  Maja Parmač Kovačić

  Doc. dr. sc. Maja Parmač Kovačić je docentica na Katedri za psihologiju rada i organizacijsku psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu sudjeluje u izvođenju nastave na kolegijima Uvod u psihologiju rada, Motivacija i radno ponašanje i Odabir i razvoj osoblja te je nositelj kolegija Osnove psihologije u upravljanju ljudskim potencijalima na sveučilišnom poslijediplomskom specijalističkom studiju Upravljanje ljudskim potencijalima. Aktivno je sudjelovala na velikom broju znanstvenih i stručnih projekata. Središnji istraživački interes vezan joj je uz procjenjivanje ličnosti i socijalno poželjno odgovaranje u upitnicima ličnosti, a do sada je u tom području objavila jednu znanstvenu knjigu u koautorstvu te veći broj znanstvenih radova od kojih su neki objavljeni u međunarodno priznatim časopisima poput International Journal of Selection and Assessment, Journal of Personality Assessment i Personality and Individual Differences. Konstruirala je i adaptirala veći broj mjernih instrumenata te sudjelovala na brojnim domaćim i međunarodnim znanstvenim i stručnim skupovima. Članica je uredništva časopisa Suvremena psihologija, čelništva Sekcije za organizacijsku psihologiju Hrvatskog psihološkog društva, Hrvatske psihološke komore, European Association of Work and Organizational Psychology te European Association of Personality Psychology.

 • Robert Kopal

  Robert Kopal

  doc.dr.sc. Robert Kopal, znanstveni suradnik; profesor visoke škole u trajnom zvanju; državni tajnik MUP-a RH; član Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost. Dosadašnje profesionalno i znanstveno iskustvo: Posebni savjetnik predsjednika Vlade RH za nacionalnu sigurnost; prodekan za R&D na Visokom učilištu Algebra te voditelj diplomskog studija Digitalni marketing i Podatkovni smjer; predavač i gost predavač na više visokih učilišta u RH i inozemstvu te na CROMA EduCare programu (Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika); savjetnik Uprave IN2 Grupe za R&D/znanstveni savjetnik; CSO u IN2data; dekan Visoke škole za financije i pravo Effectus; obavljao poslove glavnog obavještajnog analitičara MUP-a RH; viši menadžer u POA-i i SOA-i; objavio deset knjiga u RH i inozemstvu (Ekonomska analiza međunarodnog terorizma; Teorija igara, Tehnike kompetitivne analize i dr.); autor više poglavlja u knjigama te pedesetak stručnih i znanstvenih radova u RH i inozemstvu; voditelj i predavač na stotinjak poslovnih i analitičkih radionica u RH i inozemstvu (trenirao policijske službenike 11 država); dizajnirao nekoliko specijaliziranih informacijskih sustava; certificirani trener obavještajne analitike (intelligence analysis techniques) i analitičkog SW (intelligence analysis softwares) - 14 certifikata; član IALEIA-e (International Association of Law Enforcement Intelligence Analysts) i BDVA (Big Data Value Association); izvršni urednik u International Journal of Digital Technology and Economy te član uredništva u International Journal of Economics & Management Sciences; izlagao na mnogim domaćim i međunarodnim konferencijama te sudjelovao i vodio više nacionalnih i međunarodnih analitičkih projekata; član Matičnog povjerenstva za društvene znanosti; član Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala; član nacionalnog tima RH - Europski Big Data Hackathon 2017. koji je osvojio 1. mjesto.

 • Renata Barić

  Renata Barić

  Renata Barić ima bogato iskustvo u praktičnom radu, niz godina radi kao sportski psiholog, surađuje sa brojnim sportašima i trenerima različitih sportova na području psihološke pripreme. Bila je članica stručnog stožera za pripremu četverca na pariće za OI u Londonu 2012 (srebrna medalja), hrvatske vaterpolske reprezentacije za OI u Riu  (srebrna medalja), te je bila sportski psiholog više sportaša individualnih sportova za Rio 2016. Službeni je sportski psiholog hrvatskog vaterpolskog saveza gdje radi  na psihološkoj pripremi seniorske muške reprezentacije (zlato na SP 2017), U-20 muške vaterpolsko reprezentacije (srebro na SP 2017), te ženske seniorske reprezentacije. Osim što sudjeluje kao pozvani predavač na različitim konferencijama, stručnim skupovima i licencnim sportskim seminarima, pokretač je i organizator te predsjednica Programskog odbora 3. Međunarodnog simpozija psihologije sporta u Hrvatskoj.

 • Emanuel Tutek

  Emanuel Tutek

  emanuel_tutekEmanuel je Managing Partner u Horwath HTL-u i voditelj globalne prakse „Strateško savjetovanje“.  Fokus njegovog djelovanja je strateško i operativno savjetovanje u turističkom sektoru. Njegov bogati portfelj projekata sastoji se od brojnih angažmana za vodeće globalne i regionalne kompanije. U svojoj karijeri se na velikim organizacijskim i transformacijskim projektima rješavao je različite  strateške izazove u području ljudskih resursa, od razvoja ljudskog kapitala i unaprjeđenja organizacije do smanjenja broja zaposlenih. Čvrsto vjeruje u organizacijsku kulturu, kao odlučujući faktor uspjeha za bilo koju kompaniju. Također je osobno posvećen razvoju mladih talenata  Horwath HTL-u kao i ostvarenju što bolje suradnje s akademskim institucijama.

 • Saša Kendjel

  Saša Kendjel

  Saša je voditelj odjela razvoja u tvrtki Tau on-line, s iskustvom u razvoju i implementaciji retail sustava, loyalty sustava, CRM sustava, relacijskih baza podataka, BI / DWH sustava i primjeni metoda strojnog učenja na velike setove podataka. Radio je na sustavu za prediktivnu analizu podataka prikupljenih sa društvenih mreža u odnosu sa kupcima. Kroz Sašino predavanje, sudionici će dobiti jasan uvid u primjenu data science tehnika u području ljudskih resursa sa ciljem oplemenjivanja postojećih odjela ljudskih resursa i promoviranja donošenja tzv. “data-driven” odluka.