Predavači 2015

 • Dr. Lynne Montgomery

  Dr. Lynne Montgomery

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Dr. Lynne Montgomery je međunarodni profesor akademik s 15+ godina nastavnog iskustva na diplomskoj i preddiplomskoj razini. Njezino područje ekspertize uključuje 9 godina u razvoju poslovanja, konzalting i PR iskustvo. Dr. Montgomery održala je mnoga predavanja u sklopu rukovoditeljskih pozicija na sveučilištima u istočnoj Europi s dokazanim rezultatima, a također je i nagrađivana humanitarka i ugledna bivša američka diplomatkinja. Autor je više knjiga i publikacija s međunarodnim priznanjem.

 • Ivan Bilać

  Ivan Bilać

  ivan_bilacIvan Bilać karijeru je započeo kao prodajni predstavnik u Zagrebačkoj pivovari 2007. godine. Nakon dvije godine preuzima poziciju prodajnog trenera, a potom specijalista za edukaciju. U 2012. godini dolazi na poziciju menadžera za razvoj ljudskih resursa, a od travnja 2013. godine je na poziciji v.d. direktora ljudskih resursa. Diplomirao je ekonomiju nakon čega se dalje usavršavao kroz specijalističke programe u upravljanju ljudskim resursima. Posjeduje SDI kvalifikaciju. Interni je trener i coach te business partner u organizaciji s naglaskom na komercijalni sektor.

 • Anja Andersen

  Anja Andersen

  anja-andersenAnja Andersen je Corporate Brand Manager u konglomeratu Maersk koji se bavi shippingom i energijom. Anja posjeduje višegodišnje iskustvo u vođenju projekata na različitim područjima kao što su marketing, komunikacije, management, eventi i konferencije. Zna kako viziju pretočiti u stvarnost i često bira teži put za ostvarenje ciljeva. Vjeruje da je sve što je moguće zamisliti, moguće i ostvariti!

 • Bill Boorman

  Bill Boorman

  Bill Boorman je zadnjih 30 godina uvijek radio poslove povezane sa zapošljavanjem i regrutacijom. Misli da bi ga ostali opisali kao osobu koja premašuje normu u većini onog što radi. Daje drugačiji pristup regrutaciji i umrežavanju, i posjeduje velik broj poslovnih kontakata. Ranije je imao „pravi posao“ kao voditelj HR odjela i treninga za državni Zavod za zapošljavanje, gdje je radio 12 godina, prije pokretanja svoje tvrtke za pružanje usluga edukacije. S početkom recesije ostaje bez posla kada otkriva društvene medije, a ostalo je povijest. John Sumser ga opisuje kao „eksplozivni kaos", a China Gorman kao „kralja social recruitmenta". Djeluje u 5 ključnih područja: integriranje social recruitmenta za korporacije (koje obično imaju 5000+ zaposlenika), organiziranje i održavanje TRU (The Recruiting Unconference) konferencija diljem svijeta i kreiranje sadržaja – od blogova do izvještaja istraživanja za tehnološke tvrtke. Još jedno područje kojem je posvećen je savjetovanje – radi s nizom tvrtki i savjetuje ih o proizvodima i aplikacijama za zapošljavanje poput Evenbase,  Jobberate,  LabOfApps,  RolePoint i  JobPage. Također, jedan od njegovih interesa je predavanje na konferencijama, kao Key-note speaker govori o tome kako regrutirati, prepoznati talente, pokriva teme tehnologije i ljudskih potencijala na konferencijama i događajima širom svijeta te djeluje kao voditelj događaja (MC). Održao je predavanja u 12 zemalja,na 4 kontinenta.

 • Meredith Taghi

  Meredith Taghi

  Mmeredith-taghieredith Taghi iskusni je izvršni HR menadžer s iskustvom rada u području organizacijskog razvoja, upravljanja talentima, učenja i razvoja liderstva, promjene organizacijske kulture, strateškog i operativnog HR menadžmenta. Doprinijela je organizacijskom uspjehu DHL-a kroz poboljšanje organizacijske kulture te razvojem sposobnosti kako zaposlenika tako i kupaca i time u konačnici poboljšanju komercijalnih i financijskih rezultata organizacije. Njezino područje ekspertize je organizacijski razvoj, talent management, razvoj HR funkcije, vodstvo, praćenje radne učinkovitosti i razvoj komunikacijskih vještina zaposlenika te upravljanje promjenama.

 • Damir Ciglar

  Damir Ciglar

  damir-ciglarDamir Ciglar je osnovao Imago reklamnu agenciju iste godine kada je osnovana Hrvatska. Voli se praviti pametan i kreativan. Istini za volju, Damir ima par desetljeća kreativnih i marketinških iskustava, od kojih neka i u stranim (ali prijateljskim) zemljama, kao i nekoliko nedovršenih, a čak i jedan dovršen postdiplomski studij (gdje ima iskustva i kao predavač), tako da ima i zrnce marketinške teorije. Uglavnom, više o njegovim životnim postignućima možete uvijek pogledati na www.imago.hr. Ili na www.projektil.hr. Ili na www.rrgr.hr. Ili na www.1i0.hr. Ili na www.imagobox.hr.

 • Senka Kovacic

  Senka Kovacic

  senka-kovacicSenka Kovačić voditelj je odjela zaduženog za isporuku ICT cloud rješenja i podršku korisnicima u Hrvatskom Telekomu. Prije toga više od 10 godina provela je na različitim pozicijama u prodaji u tvrtkama Hewlett Packard i Cognizant - s naglaskom na prodaji i implementaciji kompleksnih IT projektnih rješenja i cloud rješenja. Ima bogato iskustvo u upravljanju prodajnim timovima i projektima. Zadnjih nekoliko godina vodila je odjel za prodaju cloud rješenja i transformaciju telekom prodajnog odjela u vrijeme kada su se tehnologije i rješenja počeli značajno zasnivati na internet rješenjima i cloud computing tehnologijama. Autor je većeg broja objavljenih radova vezanih uz različite primjene tehnologije i upravljanja projektima te aktivni sudionik društvenih mreža, istražujući načine uporabe i primjene istih u povezivanju i dijeljenju informacija.

 • Daniel Rafaelic

  Daniel Rafaelic

  daniel-rafaelicDaniel Rafaelić diplomirao je povijest (egiptološka tema) na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje predaje na odsjecima za povijest, arheologiju i psihologiju. Redovito objavljuje znanstvene radove i knjige. Javno djeluje kao povjesničar filma i filmski kritičar te drži iznimno posjećena javna predavanja. Filmovi koje je režirao predstavljeni su publici na filmskom festivalu u Locarnu i na Zagreb film festivalu. Dvije je godine radio kao Načelnik u Hrvatskom filmskom arhivu. Trenutno je u procesu stjecanja doktorata, a njegova najnovija knjiga „Cinema of the Sun: Ancient Egypt on Film“ krajem godine bit će objavljena paralelno u Kairu i New Yorku.

 • Tanja Prekodravac

  Tanja Prekodravac

  tanja-prekodravacTanja Prekodravac je psiholog s višegodišnjim iskustvom u području HR konzaltinga, upravljanja ljudskim resursima i obrazovanja odraslih. Od 2006. godine dio je tima Grupe SELECTIO, gdje trenutno radi na poziciji Stručne savjetnice za edukacije i razvoj ljudskih potencijala. Radila je na nizu projekata među kojima na razvoju, provedbi i koordinaciji više edukacijskih programa u Hrvatskoj za pojedince, grupe i organizacije te sudjelovala u provođenju savjetodavnog rada s mladima i odraslima vezanim uz teme zapošljavanja, razvoja i soft skills-a. Prošla je postdiplomsku edukaciju iz Gestalt psihoterapije i body terapije. Piše članke i publikacije, i predavač je u sklopu SELECTIO HR Akademije te na konferencijama i seminarima iz područja upravljanja ljudskim resursima kao i gostujući predavač na Hrvatskim studijima i Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u sklopu odsjeka za psihologiju.

 • Martina Bašić

  Martina Bašić

  martina-basicMartina Bašić je diplomirana ekonomistica koja je svoju karijeru započela u sektoru marketinga. Nakon više od 10 godina rada u marketinškim agencijama na poziciji voditelja projekata, tijekom pripremnog perioda pristupanja Hrvatske Europskoj Uniji, počinje se baviti razvojem EU projekata. Danas je direktorica u tvrtki „Svako dobro“ u okviru koje je razvila niz projekata za civilno društvo te sektor malog i srednjeg poduzetništva, koji su ostvarili financiranje iz različitih EU programa, kao i fondova nacionalnih donatora. Od 2012. godine surađuje s Algebrom kao vanjska suradnica na edukacijama vezanima uz pisanje i provedbu projekata financiranih iz EU fondova s naglaskom na sektor malog i srednjeg poduzetništva, na poziciji product managera.

 • Maja Crnjak

  Maja Crnjak

  maja-crnjakMaja Crnjak rođena je 1975. godine u Zagrebu. Nakon završene gimnazije, diplomirala je Business Administration u Heidelbergu, a MBA završila u Londonu i Heidelbergu. Karijeru započinje 1997. godine u konzultantskoj kući Ernst & Young Management Consulting, a od 2000. radi u telekomu gdje obnaša više funkcija. 2005. godine prelazi u Erste & Steiermärkische Bank d.d na mjesto Direktora Službe ljudskih potencijala gdje radi i danas. U tom periodu 2 godine provodi u Erste Group Bank AG u Beču na funkciji Head of Competency and Performance Management gdje je odgovorna za uspostavu procesa upravljanja učinkom za cijelu Erste Grupu. U međuvremenu je završila magisterij znanosti na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu iz područja upravljanja ljudskim potencijalima.

 • Manuela Šola

  Manuela Šola

  manuela-solaOsnivačica, vlasnica i direktorica Abrakadabra grupe poznato je lice na hrvatskoj poslovnoj sceni. Kada je prije 11 godina pokretala Abrakadabru, Manuela Šola bila je 20-godišnjakinja koja je odlučila pokrenuti vlastiti biznis i bavila se event menadžmentom. Danas je Abrakadabra regionalna agencija za tržišne komunikacije, koja sa sestrinskom tvrtkom u Srbiji i tvrtkom Ping Pong za upravljanje društvenim mrežama pokriva tržišta cijele regije. Manuela Šola 2009. godine proglašena je najboljom mladom menadžericom od strane Hrvatskog udruženja menadžera, 2011. izabrana za Ambasadoricu ženskog poduzetništva pri projektu European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors, a članica je i Izvršnog Odbora Udruge malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP).