Predavači 2014

 • Tanja Prekodravac

  Tanja Prekodravac

  tanja-prekodravacTanja Prekodravac je psiholog s višegodišnjim iskustvom u području HR konzaltinga, upravljanja ljudskim resursima i obrazovanja odraslih. Od 2006. godine dio je tima Grupe SELECTIO, gdje trenutno radi na poziciji Stručne savjetnice za edukacije i razvoj ljudskih potencijala. Radila je na nizu projekata među kojima na razvoju, provedbi i koordinaciji više edukacijskih programa u Hrvatskoj za pojedince, grupe i organizacije te sudjelovala u provođenju savjetodavnog rada s mladima i odraslima vezanim uz teme zapošljavanja, razvoja i soft skills-a. Prošla je postdiplomsku edukaciju iz Gestalt psihoterapije i body terapije. Piše članke i publikacije, i predavač je u sklopu SELECTIO HR Akademije te na konferencijama i seminarima iz područja upravljanja ljudskim resursima kao i gostujući predavač na Hrvatskim studijima i Filozofskom fakultetu u Zagrebu, u sklopu odsjeka za psihologiju.

 • Vera Čubranić

  Vera Čubranić

  vera-cubranicVera Čubranić direktorica je ljudskih potencijala u TDR d.o.o. zadužena za upravljanje ljudskim resursima SPJ Duhan Adris Grupe. Diplomirala je i magistrirala na Sveučilištu u Padovi iz područja upravljanja i razvoja ljudskih resursa. Iskustvo u upravljanju ljudskim resursima stekla je upravljajući svim segmentima funkcije, uključivo procesima definicije i implementacije HR procesa zapošljavanja, nagrađivanja i razvoja, procjene i razvoja menadžmenta, upravljanja organizacijskim promjenama na domaćem tržištu i vanjskim tržištima te kolektivnog pregovaranja. Predaje na MBA HRM studiju Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta te na poslovnoj školi Experta.

 • Maja Crnjak

  Maja Crnjak

  maja-crnjakMaja Crnjak rođena je 1975. godine u Zagrebu. Nakon završene gimnazije, diplomirala je Business Administration u Heidelbergu, a MBA završila u Londonu i Heidelbergu. Karijeru započinje 1997. godine u konzultantskoj kući Ernst & Young Management Consulting, a od 2000. radi u telekomu gdje obnaša više funkcija. 2005. godine prelazi u Erste & Steiermärkische Bank d.d na mjesto Direktora Službe ljudskih potencijala gdje radi i danas. U tom periodu 2 godine provodi u Erste Group Bank AG u Beču na funkciji Head of Competency and Performance Management gdje je odgovorna za uspostavu procesa upravljanja učinkom za cijelu Erste Grupu. U međuvremenu je završila magisterij znanosti na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu iz područja upravljanja ljudskim potencijalima.

 • Zoran Jančić

  Zoran Jančić

  marko-prsicMarko Pršić zadužen je za upravljanje značajnim projektima te arhitekturu u Microsoftovom odjelu usluga. Većinu vremena provodi s korisnicima iz različitih industrijskih grana, na temama kao što su upravljanje informacijama i znanjem, udaljeno učenje, socijalno umrežavanje, integracija informacijskih sustava itd. Ključna zanimacija u posljednje dvije godine mu je razvoj sustava za upravljanje učenjem i znanjem za klijente iz regije, a baziran na bogatom iskustvu Microsoft korporacije u spomenutom području.

 • Ida Pandur

  Ida Pandur

  ida-pandurIda Pandur dio je digitalne marketinške industrije zadnjih pet godina. Osnivačica je digitalne marketinške agencije Entourage koja je nedavno ostvarila suradnju sa oglašivačkom agencijom Grey Worldwide Zagreb što je rezultiralo joint ventureom GreyEntourage čiji je cilj ponuditi klijentima integrirana marketinška rješenja na svim kanalima. Ida je također suosnivačica startupa Bizmeet.me – poslovne aplikacije za networking. Prije osnivanja svoje agencije, Ida je radila gotovo 4 godine kao potpredsjednica za vanjske odnose u digitalnoj agenciji iSTUDIO, gdje je vodila odjel za prodaju, strategiju i odnose s klijentima kao i upravljala brandingom i PR aktivnostima agencije iSTUDIO.

 • Ivan Bilać

  Ivan Bilać

  ivan-bilacIvan Bilać karijeru je započeo kao Prodajni predstavnik u Zagrebačkoj pivovari 2007. godine. Nakon dvije godine preuzima poziciju Prodajnog trenera, a potom Specijalista za edukaciju. U 2012. godini dolazi na poziciju Menadžera za razvoj ljudskih resursa, a od travnja 2013. godine je na poziciji v.d. Direktora ljudskih resursa. Diplomirao je ekonomiju nakon čega se dalje usavršavao kroz specijalističke programe u upravljanju ljudskim resursima. Posjeduje SDI kvalifikaciju. Interni je trener i coach te business partner u organizaciji s naglaskom na komercijalni sektor.

 • Sergey Yeskov

  Sergey Yeskov

  sergey-yeskovSergey Yeskov 2000. godine započinje karijeru u ukrajinskoj kompaniji Inbev na mjestu Prodajnog predstavnika. Svoju je karijeru dalje razvijao na brojnim pozicijama od Menadžera kreditne kontrole te Menadžera prodaje on-trade i kreditne kontrole, do Nacionalnog direktora prodaje, logistike i distribucije i Nacionalnog direktora prodaje i distribucije za Inbev. Od 2007. godine nastavlja karijeru u Hrvatskoj na poziciji Predsjednika uprave i Generalnog direktora Zagrebačke pivovare koja je 2010. godine proširena i na druge regije. Od 2010. na poziciji Generalnog direktora Zagrebačke pivovare d.o.o./ Regionalnog predsjednika za Hrvatsku, BiH i Sloveniju.

 • Gordana Fabris

  Gordana Fabris

  gordana-fabrisGordana Fabris, prof. psih., poslovnu karijeru započela je 1994. godine u talijanskoj tvrtci EES, a 2000. godine nastavila u odjelu ljudskih resursa tvrtke Allianz Zagreb. Od 2003. godine radila je kao Voditelj razvoja ljudskih resursa u Valamaru. Od 2005. godine direktor je sektora ljudskih resursa u Valamaru, a 2012. godine imenovana je na poziciju direktora sektora ljudskih resursa i u Riviera Adria d.d. Glavne aktivnosti rada uključuju kreiranje i implementaciju strateških aktivnosti u domeni ljudskih resursa te različitih razvojnih programa za cijelu grupaciju.

 • Peter Fuchs

  Peter Fuchs

  peter-fuchsPeter Fuchs, kao predsjednik Uprave Valamara, zadužen je za hotelske operacije, financije i kontroling, ljudske resurse i nabavu. Peter ima više od 30 godina iskustva u hotelijerstvu i turizmu i radio je na vodećim pozicijama u nekoliko poznatih hotelskih kompanija - kao predsjednik Uprave hotelske grupacije Falkensteiner u Hrvatskoj, kao F&B direktor za hotelsku grupaciju Steigenberger te regionalni direktor Mövenpick Hotels & Resorts u Njemačkoj. Od travnja 2005. do kraja 2006. bio je član Uprave, a s prvim danom 2007. godine preuzeo čelno mjesto Valamara.

 • Lorena Dika

  Lorena Dika

  lorena-dikaLorena Dika završila je magisterij iz upravljanja ljudskim potencijalima u Barceloni te započela karijeru u tvrtci ARAMARK u Španjolskoj. 2007. godine prelazi u CEMEX gdje projekt koji je vodila „CEMEX BRINE - Gradimo zdravu i sigurnu budućnost zajedno“ osvaja nagradu Najbolje HR prakse. Od 2011. godine radi u tvrtci JGL d.d. i trenutno je na poziciji Direktorice upravljanja ljudskim resursima. Strateški upravlja funkcijom te postavlja procese HRM kontrolinga, upravljanja karijerom i potencijalima, interni centar procjene te centar za upravljanje JGL znanjem.

 • Ivo Usmiani

  Ivo Usmiani

  ivo-usmianiIvo Usmiani diplomirao je na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1977. godine, a zatim specijalizirao farmaceutsku tehnologiju (izradu lijekova) na istom fakultetu 1988. godine. Od samog osnivanja JGL-a 1991. direktor je tvrtke, odnosno predsjednik Uprave. Ivo Usmiani vezan je uz JGL već od 1978., kada započinje svoju profesionalnu karijeru kao farmaceut suradnik u Ljekarnici Kazalište u Rijeci. Od 1983. godine radi kao upravitelj laboratorija "Ljekarne Jadran" Rijeka, prethodnice današnjeg JGL-a. Po izboru CROMA-e, g. Usmiani proglašen je menadžerom godine u kategoriji velikih poduzeća za poslovnu godinu 2000.

 • Tanya Šplajt Brainović

  Tanya Šplajt Brainović

  tanya-splajt-brainovicTanya Šplajt-Brainović članica je vodstva Coca-Cole HBC Hrvatska od 2004. godine. Karijeru je započela na području upravljanja zaštitom okoliša, sustavima kvalitete i sustavima upravljanja radnim učinkom, te ju u ožujku 2010. nastavila graditi na području upravljanja ljudskim potencijalima. Odgovorna je za strateško planiranje i provedbu projekata unutar Odjela za ljudske potencijale tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska i Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo. Magistrirala je i doktorirala na sveučilištima King's College i Hull u Velikoj Britaniji.