Predavači 2013

 • mr. sc. Mislav Balković

  mr. sc. Mislav Balković

  mislav-balkovicMislav Balković dekan je Visokog učilišta Algebra. Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Od 1998. je vezan uz područje obrazovanja, a od 2000. radi na mjestu ravnatelja gdje pokreće i sudjeluje u izvođenju ključnih razvojnih projekata Algebra grupe. Od 2006. intenzivno se bavi pripremama IPA projekata unutar I, II i IV komponente, gdje je do sada radio na više od 20 različitih projekata. Posebno je aktivan u područjima obrazovanja odraslih, visokog obrazovanja i izgradnje obrazovnih politika unutar sustava strukovnog i visokog obrazovanja. Funkciju dekana Visokog učilišta Algebra preuzima 2009. Predsjednik je Hrvatske udruge poslodavaca u obrazovanju i Sektorskog vijeća za elektrotehniku i računarstvo. Član je Advisory Committee on Vocational Training (ACVT) pri European Commission DG - Education & Culture, član međuresornog radnog tijela za praćenje potreba tržišta rada pri AZVO te član Nacionalnog Vijeća za visoko obrazovanje.

 • Blagica Petrovac Šikić

  Blagica Petrovac Šikić

  blagica-petrovacBlagica Petrovac Šikić, mag.oec., završila je 2007. godine Executive MBA program na Erasmus sveučilištu u Rotterdamu. U PLIVI je zaposlena od 2000. godine, a trenutno radi na poziciji Višeg direktora Ljudskih potencijala. Višegodišnjim radom u internacionalnom okruženju stekla je bogato iskustvo i znanje razvoja, uvođenja i unapređenja procesa i praksi iz područja ljudskih potencijala. Sudjelovala je i koordinirala razne projekte s područja ljudskih potencijala te je ujedno svoj doprinos dala i na projektu 'due diligence' odnosno integracija PLIVE u Barr i Tevu. Kontinuirano se usavršava kroz sudjelovanje na raznim edukacijama iz područja ljudskih potencijala.

 • Tatjana Dalić

  Tatjana Dalić

  tanja-dalicTatjana Dalić diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Trenutno obnaša dužnosti Pomoćnice ministra rada i mirovinskoga sustava za tržište rada i zapošljavanje. Između ostalog, radila je i kao Posebna savjetnica gradonačelnika Grada Zagreba te kao rukovoditelj Odjela za strateški razvoj i razvoj ljudskih potencijala u Središnjoj službi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gdje je bila jedan od kreatora i nositelja preustroja i informatizacije HZZ-a po smjernicama EU temeljnim na poslovnim funkcijama - posredovanju pri zapošljavanju, profesionalnom savjetovanju i pripremi za zapošljavanje. Sudjelovala je u nizu stručnih tečajeva i seminara u zemlji i inozemstvu te kao izvođač treninga iz područja ljudskih resursa.

 • Ana Vojnić Tunić

  Ana Vojnić Tunić

  ana-vojnic-tunicAna Vojnić Tunić diplomirala je psihologiju na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Od 2008. godine članica je tima Grupe SELECTIO, gdje trenutno radi na poziciji Voditeljice projekta Certifikat Poslodavac Partner. Na toj poziciji uključena je u procjenu sustava upravljanja ljudskim resursima nekih od trenutno najuspješnijih hrvatskih tvrtki. Njezin rad također uključuje i sudjelovanje u edukacijama i razvoju pojedinaca i timova u kompanijama, kao i razvoj te implementaciju procesa upravljanja ljudskim resursima. Osim toga, piše članke i aktivno sudjeluje na konferencijama, seminarima i radionicama vezanim uz teme upravljanja ljudskim resursima i soft skills-a.

 • Martina Bajs

  Martina Bajs

  martina-bajsMartina Bajs diplomirala je psihologiju na zagrebačkom sveučilištu. Trenutno je polaznik MBA programa na International Graduate Business School u Zagrebu i programa Strateškog Managementa pri Kelley School of Business, Indiana University. Zadnjih 6 godina je na poziciji HR People Development Managera u Vipnetu gdje vodi odjel za razvoj zaposlenika. Osim u telekomunikacijskoj industriji, iskustvo u različitim segmentima upravljanja ljudskim potencijalima stjecala je i u farmaceutskoj industriji. Primarno se bavi selekcijom i zapošljavanjem, razvojem zaposlenika, talent managementom, HR business partnering-om, a uz to i organizacijom i change managementom, upravljanjem učinkom, te korporativnom kulturom.

 • Tanya Šplajt Brainović

  Tanya Šplajt Brainović

  tanya-splajt-brainovicTanya Šplajt-Brainović, direktorica Odjela za ljudske potencijale za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o. članica je vodstva Coca-Cole HBC Hrvatska od 2004. godine. Karijeru iz područja upravljanja zaštitom okoliša, sustavima kvalitete i sustavima upravljanja radnim učinkom, je u ožujku 2010. nastavila graditi u području upravljanja ljudskim potencijalima. Odgovorna je za strateško planiranje i provedbu projekata unutar Odjela za ljudske potencijale tvrtki Coca-Cola HBC Hrvatska i Coca-Cola HBC B-H d.o.o. Sarajevo. Tijekom 2012. godine uspješno je provela projekt spajanja tih dvaju tvrtki u jednu poslovnu cjelinu podržavajući sa svojom stručnom skupinom upravljanje poslovnim promjenama s naglaskom na upravljanje razvojem i karijerama zaposlenika tih kompanija. Magistrirala je i doktorirala na sveučilištima King's College i Hull u Velikoj Britaniji.

 • Mojca Domiter

  Mojca Domiter

  mojca-domiterMojca Domiter diplomirala je psihologiju na riječkom sveučilištu, te završila EMBA studij na Cotrugli Business School u Zagrebu. Tijekom karijere dodatno se usavršavala na nizu programa o vodstvu i menadžmentu. Ima bogato iskustvo iz područja upravljanja ljudskim resursima, posebice u segmentima kao što su razvoj zaposlenika, sustav nagrađivanja, selekcija, strateško planiranje, talent management, change management. Iznimne je rezultate ostvarila u uvjetima ubrzanog rasta i organizacijskih promjena. Iskustvo je stekla u više industrija od telekoma, farmacije i FMCG-a, a zadnjih je 4 godine odgovorna za grupnu funkciju upravljanja ljudskim resursima koja pokriva međunarodna tržišta sa naglaskom na regije Jugoistočne Europe i CIS-a.

 • Rajka Marković

  Rajka Marković

  rajka-markovicRajka Marković se bavi organizacijskim razvojem i razvojem menadžera kroz coaching, mentorstvo, individualno savjetovanje i trening u vodećim telekomunikacijskim, farmaceutskim i financijskim tvrtkama u Hrvatskoj. Nakon dodiplomskog studija psihologije upisuje poslijediplomski studij u sklopu organizacijske psihologije. Nositelj je European Mentoring and Coaching Council ceritifikata te je predavač gost na kolegiju organizacijska psihologija na zagrebačkom Filozofskom fakultetu i Hrvatskim studijima. Formalnu edukaciju oplemenila je nizom stručnih seminara iz područja upravljanja ljudskim resursima, strateškog upravljanja, upravljanja projektima i promjenama. Stekla je višegodišnje iskustvo u upravljanju ljudima, procesima i resursima kao direktorica sektora za upravljanje ljudskim resursima u nacionalnoj aviokompaniji.

 • Marko Krištof

  Marko Krištof

  marko-kristofMarko Krištof diplomirao je na Ekonomskom fakultetu da bi nastavio svoju edukaciju na Centru za europske studije pri Fakultetu političnih znanosti u Zagrebu. Trenutno obnaša dužnosti Pomoćnika ministra rada i mirovinskog sustava, Člana Savjeta SDP-a za gospodarstvo i regionalni razvitak, Predsjednika Upravnog vijeća REGOS-a te Člana Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost. Prije toga, između ostalog je radio i kao ekonomski savjetnik pri Nezavisnom sindikatu znanosti i visokog obrazovanja te kao novinar-analitičar na portalu CEEmarketWATCH. Sudjelovao je na brojnim specijalističkim seminarima, radionicama i konferencijama te je autor više znanstvenih i stručnih radova iz područja makroekonomije, ekonomike rada i obrazovanja.

 • Dr. Ian Sutherland

  Dr. Ian Sutherland

  ian-sutherlandDr. Ian Sutherland, rođen je i odrastao u pokrajinama Newfoundland i Labrador u Kanadi. Međunarodno je priznati stručnjak koji svojim radom pokazuje da je i poslovanje jedna vrsta umjetnosti. Dr. Sutherland je prije svega profesionalni glazbenik. Posjeduje doktorat iz sociologije i filozofije sveučilišta u Exeteru (Velika Britanija). Kao međunarodni istraživač, edukator i konzultant uspješno spaja sociologiju, filozofiju, kreativnost i umijeće vođenja. Izuzetno je traženi predavač koji je do sada održao tečajeve, radionice, seminare i predavanja u više od 20 zemalja širom svijeta. Kao konzultant s praktičnim pristupom razvoju organizacije surađivao je s tvrtkama s područja farmaceutike, potrošačke elektronike, telekomunikacijskih usluga, financija i obrane. U svom radu dr. Sutherland je usmjeren na praktično rukovođenje, kreativne i strateške procese, upravljanje raznolikošću i eksperimentalne metode upravljanja i organizacijskog razvoja koje se temelje na tehnikama koje se uobičajeno primjenjuju na području umjetnosti.

 • Viviane Harnois

  Viviane Harnois

  viviane-harnoisViviane Harnois je odrasla u Francuskoj i stekla naobrazbu s područja antičke povijesti i jezika. Karijeru u ljudskim resursima izgradila je u nekoliko zemalja te u različitim industrijama: kozmetičkoj industriji, zdravlju, IT-u, veleprodaji, avijatici te financijskim uslugama. Radeći za veliku kozmetičku kompaniju u Parizu, imenovana je ambasadoricom brenda i trenericom za Sjevernu Ameriku, Karibe i Bermude. Surađujući sa stratup-ima stekla je iskustvo u postavljanju HR praksi koje su utemeljene na jasnoj humanističkoj filozofiji. Uvjerena je da humanistički pristup ljudskim resursima nije nespojiv s uspješnim poslovanjem i profitom. Viviane je bila uključena u sve aspekte upravljanja ljudskim resursima, a posebice u upravljanje promjenama, vodstvo i upravljanje talentima. Od svog umirovljenja 2010. godine uživa dijeleći svoje iskustvo na seminarima i radionicama diljem svijeta.

 • Sue Mathews

  Sue Mathews

  sue-mathewsSue Mathews završila je preddiplomski studij povijesti pri London School of Economics i diplomski studij na Oxford Brookes sveučilištu. U svojoj karijeri posvetila se upravljanja ljudskim resursima te osobnom razvoju i treningu te ima bogato iskustvo rada u inozemstvu (Ujedinjeno Kraljevstvo, Europa, Afrika i Daleki Istok) na području management consultinga: TRAINING BY DESIGN. Sue je Stariji predavač na Odsjeku za Poslovanje i Management pri fakultetu Oxford Brookes Business School. Specijalizirala se za strateški menadžment ljudskih potencijala, upravljanje učinkom, coaching i mentoring, diversity, govor tijela, stres itd. Trenutno piše novu knjigu o standardima na radom mjestu i praćenju radnog učinka.