Predavači 2016

 • Romina Ivančić

  Romina Ivančić

  IMG_5665Romina Ivančić diplomirani je psiholog s višegodišnjim iskustvom u upravljanju ljudskim potencijalima. Tijekom karijere pokrivala je široka područja unutar HR-a kao što su selekcija i razvoj zaposlenika, upravljanje učinkom te kompenzacija i benefiti. Karijeru je započela 2008. godine kao HR specijalist u selekciji i razvoju zaposlenika u Hypo Alpe Adria grupi, a 2009. godine nastavlja karijeru u Vipnetu gdje se profilirala u području razvoja, upravljanja učinkom te svoj razvoj nastavila u području kompenzacija i benefita. Od 2014. godine zaposlena je u Lidl Hrvatska, prvotno na poziciji voditelja odjela razvoja zaposlenika, a od 2015. godine preuzela je funkciju direktorice ljudskih resursa.

 • Robert Torre

  Robert Torre

  TorreRobert Torre je psihijatar i stalni kolumnist tjednika Globus, gdje kroz psiho-prizmu analizira fenomene suvremene svakodnevnice pa tako i povezanost (ne)zdravog ponašanja menadžmenta na funkcioniranje organizacije. Kroz feljtone „Prava istina o psihijatriji“ u Jutarnjem listu, a potom i kroz istoimenu knjigu, uz burne reakcije oslovio je društveno toksične posljedice psihijatrijskog postupanja: kolonizacija područja mentalnog zdravlja od strane farmaceutske industrije, epidemija uzimanja psihofarmaka, psihijatrizacija života kroz inflaciju „novo otkrivenih“ psihičkih poremećaja, uz posljedično smanjenje udjela normalnih osoba među pučanstvom. Niz godina bavi se radom s osobama s problemom kockanja, klađenja, pijenja i zlouporabe droga. Autor je više knjiga iz područja psihijatrije ovisnosti. Osnivač je prvih terapijskih grupa za ovisnike o kockanju i klađenju u nas.

 • Zdravko Petanjek

  Zdravko Petanjek

  PetanjekSlikaZdravko Petanjek redoviti je profesor anatomije i neuroznanosti na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Pročelnik je Katedre za anatomiju i kliničku anatomiju. Područje njegovog znanstvenog djelovanja je temeljna medicina – neuroznanost, a uže područje rada je neuroanatomija čovjeka i razvojna neurobiologija, te istraživanja neuralne podloge viših kognitivnih funkcija. Aktivno je sudjelovao u realizaciji 5 međunarodnih projekta i 5 projekata Ministarstva znanosti. Bio je voditelj 2 domaća projekta Ministarstva znanosti RH. Trenutno je voditelj projekta Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom Neuralna osnova viših spoznajnih funkcija. Autor je brojnih publikacija objavljenih u vodećim svjetskim neuroznanstvenim časopisima, a jedan od uvršten među top 1% najcitiranijih radova u području neuroznanosti u 2014. godini. Više od 4 godine proveo je na usavršavanju u neuroznanstvenim institutima u Nizozemskoj i Francuskoj, a također surađuje s nekoliko vodećih svjetskih neuroznanstvenika. Osim znanstvene i nastavne aktivnosti izrazito je aktivan u popularizaciji neuroznanosti, te je bio i sudionik u znanstveno-obrazovnom serijalu HTV-a. Dobitnik nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za najviša znanstvena i umjetnička dostignuća u području medicinskih znanosti u Republici Hrvatskoj za 2013. godinu.

 • Nataša Novaković

  Nataša Novaković

  Nataša Novimage1aković završila je Pravni fakultet u Zagrebu te nakon toga specijalistički studij na Fakultetu političkih znanosti, Advanced Master of European Studies. U Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) više je godina radila na poziciji pravne savjetnica glavnog direktora, da bi se prije dvije godine uže specijalizirala samo za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala. Ujedno je od 2013. godine koordinator inicijative Ujedinjenih naroda za društveno odgovorno poslovanje Global Compact lokalne mreže Hrvatska, kroz koji se angažirala na načelu antidiskriminacije i ekonomskog osnaživanja žena. Trud koji HUP ulaže u Gender policy primijećen je na razini Europske unije te je gđa. Novaković sudjelovala kao panelist na događanju koje je u Briselu organizirao Europski institut za rodnu jednakost (European Institute for Gender Equality, EIGE) na temu uloge poslodavačkih udruga u promoviranju ekonomskog jačanja žena kroz pristup upravljačkim pozicijama i razvoju ženskog poduzetništva. Sudjelovala i u javnoj raspravi oko Strategije rodne jednakosti Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja je krajem prošle godine i donijeta. Kroz dvogodišnji projekt Uklanjanje staklenog labirinita na kojem je HUP bio partner Pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, održan je niz radionica za rukovoditelje ljudskih potencijala i pravnike u kompanijama, koji imaju ključnu ulogu u osiguravanju jednakih startnih  i karijernih pozicija za oba spola. Upravo početkom ove godine  predstavljena je i HUP-ova Baza poslovnih žena, kao krajnji rezultat ranije navedenog projekta, koju vodi gđa. Novaković, a koja ima za cilj pokazati da u Hrvatskoj ima dovoljno žena koje su u svakom trenu spremne preuzeti upravljačke pozicije u kompanijama. Uz sve navedeno, i privatno je angažirana na pitanjima rodne ravnopravnosti kao članica Upravnog odbora Hrvatske udruge žena u pravnoj profesiji.

 • Susan Scott Parker

  Susan Scott Parker

  1 Susan Scott-Parker 17-12-07-290 Nakon više od 20 godina iskustva u radu s globalnim tvrtkama u sklopu Business Disability Foruma, Susan Scott Parker sada radi sa Sir-om Andrewom Wittyjem iz tvrtke GlaxoSmithKline i Ashokom Vawanijem iz tvrtke Barclays Retail & Business Banking. Ova nova, vizionarska organizacija nastoji mobilizirati kolektivnu moć globalnog poslovanja kako bi se oslobodio potencijal osoba s invaliditetom u svijetu. Gđa. Scott Parker je međunarodno priznata kao duhovit i kreativan vođa koji ima viziju kako gospodarski i socijalno uključiti osobe s invaliditetom te konstantno radi na odbacivanju zastarjelih pretpostavki da ljudi s invaliditetom nemaju mjesto u poslovnom svijetu. Gđa. Scott Parker izumila je koncept i jezik „Povjerenje u osobe s invaliditetom“ koji se temelji na pretpostavci da će ljudi, ukoliko promijene način na koji govore o svijetu, lakše promijeniti svijet. Također osniva inovativne institucije koje povezuju različite sektore i vođe koji se inače ne bi susreli.  

 • Mireia Montane

  Mireia Montane

  photo Mireia Montane magistrirala je turistički menadžment i ljudske resurse(University of Nevada, Las Vegas, USA). Osim toga posjeduje BA u anglo-germanskoj filologiji(Universitat Autonoma de Barcelona) te je ovlašteni coach od strane internacionalno priznatog društva menadžmenta ljudskih potencijala (Society of Human Resources Management). Prije nego što se pridružila EADA-i, radila je kao izvršna direktorica i HR konzultantica (La Mola Hotel & Conference Centre), HR Opening director Renaissance Barcelona Airport Hotel i HR Director (Ark Las Vegas Restaurant Corporation), gdje je u periodu od 7 godina vodila odjel ljudskih resursa u poduzeću s 1000 zaposlenika. Tijekom djelovanja u EADA-i vodila je dvojezični magisterij iz menadžmenta, magisterij iz područja menadžmenta ljudskih potencijala te magisterij iz turističkog menadžmenta, a trenutno obnaša funkciju direktorice internacionalnog magisterija iz turizma i turističkog menadžmenta (Director of the International Master in Tourism and Hospitality Management). Također, gđa. Montane predaje kolegije menadžerske vještine menadžment ljudskih potencijala. U akademskom smislu najviše je zainteresirana za teme strateškog menadžmenta ljudskih potencijala i područje ljudske transformacije (People transformation) Od 2012. godine sudjeluje u recenziji dva akademska časopisa.

 • Yiannis Koutrakis

  Yiannis Koutrakis

  Koutrakis Yiannis Yiannis Koutrakis ima više od 20 godina radnog iskustva u području ljudskih potencijala. Karijeru je započeo u tvrtci DHL International gdje je bio odgovoran za regrutaciju za Međunarodnu zračnu luku u Ateni. Tijekom karijere radio je za vodeće internacionalne kompanije poput kompanija Coca-Cola, Microsoft i Adecco na poziciji Country Human Resources Managera.2011. godine dolazi u IBM Hellas na poziciju HR Manager te napreduje na poziciju Area HR Leader za Jugoistočnu Europu. Diplomirao je statistiku i analizu rizika i završio MBA. Tijekom karijere sudjelovao je na različitim projektima (otvaranje nove zračne luke u Ateni, Olimpijske igre 2004. godine, osnivanje kompanije Adecco na grčkom tržištu itd.).

 • Koen Gonnissen

  Koen Gonnissen

  koen 2 Koen Gonnissen ima 10 godina iskustva kao trener i savjetnik za vrhunske sportaše poput El Aynaouija, Xaviera Malissea, Kristofa Van Garssea i dr.. Nakon dugogodišnjeg internacionalnog iskustva u sportu nastavio je razvijati karijeru u smjeru savjetovanja i obučavanja korporativnih timova, menadžera i rukovoditelja. U suradnji s Alainom Goudsmetom napisao je knjigu  „The Corporate Athlete” u kojoj povezuje sport i korporativno okruženje. Kroz svoje treninge i radionice potiče timove na bolju suradnju i radni učinak, a pojedince na osobni razvoj talenta, socijalnu inteligenciju i bolje razumijevanje timske dinamike. Diplomirao je fiziologiju, a specijalizirao se u području menadžmenta promjena i interpersonalne učinkovitosti.  

 • Jesús Vega

  Jesús Vega

  yesus Jesús Vega je tijekom svoje profesionalne karijere radio kao direktor ljudskih potencijala i ekspanzije u tvrtci  Zara - Inditex, najvećoj i brzorastućoj modnoj maloprodajnoj grupi te u Hewlett-Packardu i Banco Santanderu, kao direktor ljudskih potencijala za Španjolsku, Latinsku Ameriku i SAD. G. Vega završio je pravni fakultet (Universidad Complutense de Madrid) te MBA studij. Danas je g. Vega najinternacionalniji španjolski govornik te surađuje s najprestižnijim kompanijama i institucijama u 25 različitih zemalja. Također je gostujući profesor na COTRUGLI Business School u Zagrebu i Beogradu. Autor je knjige i koja je prevedena na 9 jezika i objavljena u više od 20 zemalja.

 • Andrey Shtylenko

  Andrey Shtylenko

  Andrey-Shtylenko-Photo-for-Press Andrey Shtylenko je poduzetnik i zadnjih 10 godina sudjelovao je u osnivanju velikog broja e-commerce tvrtki u Europi i SAD-u. U Hrvatskoj 2008. godine otvara konzultantsku agenciju Studio Antar i sudjeluje u realizaciji različitih poslovnih ideja (Zzzzapp Wi-Fi marketing platforma, Popustolovac portal, Freelance.hr internet stranica itd.). Diplomirao je poduzetništvo i menadžment te završio MBA studij (IT menadžment). Danas je mentor na brojnim start-up programima, poduzetničkim inkubatorima te vodi različite radionice i programe za profesionalni razvoj, interpersonalnu komunikaciju i umrežavanje studenata i mladih poduzetnika.